Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 180 g full cream milk
- 60 g white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 60 g unsalted butter, melted
- 450 g baker's flour
- 1 tsp salt
- 2 eggs, lightly beaten
- 300 g hazelnut chocolate spread (see Tips)
Glaze
- 1 egg yolk
- 15 g full cream milk
- icing sugar, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141.6 kJ / 271.8 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 164.2 mg
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min
Zebra bundt
1 Std. 10 Min
Pretzels
1h 35 min
Brioche buns with cheese
2 Std. 30 Min
Chocolate hot cross buns
2h 40min
Super Soft Butter And Milk Buns
2h 40min
Brunch bread
1 Std. 15 Min
Party pretzel bites
1 Std. 20 Min
Pull-apart pizza sun
1 Std. 30 Min
Super Soft Cinnamon Rolls
1h 35 min
Cinnamon buns
3h 5min