Hazelnut chocolate brioche

Hazelnut chocolate brioche

4.8 298 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
16 portions

Składniki

Brioche
  • full cream milk
    180 g
  • white sugar
    60 g
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • unsalted butter melted
    60 g
  • baker's flour
    450 g
  • salt
    1 tsp
  • eggs lightly beaten
    2
  • hazelnut chocolate spread (see Tips)
    300 g
Glaze
  • egg yolk
    1
  • full cream milk
    15 g
  • icing sugar to serve (optional)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 164.2 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1141.6 kJ / 271.8 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 36.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...