Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 180 g full cream milk
- 60 g white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 60 g unsalted butter, melted
- 450 g baker's flour
- 1 tsp salt
- 2 eggs, lightly beaten
- 300 g hazelnut chocolate spread (see Tips)
Glaze
- 1 egg yolk
- 15 g full cream milk
- icing sugar, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141.6 kJ / 271.8 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 164.2 mg
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Cinnamon buns
3h 5min
Brioche burger buns
2h 10 min.
Pretzels
1 Std. 35 Min
Soft Sweet Buns
1 Std. 10 Min
Japanese Cheese Tarts
1h 55min
Pull-apart pizza sun
1 Std. 30 Min
Hotteok (sweet filled pancakes)
1h 50 min.
Super Soft Cinnamon Rolls
1 Std. 35 Min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 Std. 40 Min
Party pretzel bites
1h 20min