Hazelnut chocolate brioche
TM6 TM5 TM31

Hazelnut chocolate brioche

4.8 (265 ocen)

Składniki

Brioche

  • 180 g full cream milk
  • 60 g white sugar
  • 1 tsp dried instant yeast
  • 60 g unsalted butter, melted
  • 450 g baker's flour
  • 1 tsp salt
  • 2 eggs, lightly beaten
  • 300 g hazelnut chocolate spread (see Tips)

Glaze

  • 1 egg yolk
  • 15 g full cream milk
  • icing sugar, to serve (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1141.6 kJ / 271.8 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
36.2 g
Tłuszcz
11.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
1.5 g
Sód
164.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy