Blueberry cupcake

Blueberry cupcake

4.7 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 pezzi

Składniki

Decorazione
  • 100 g di cioccolato bianco a pezzi (2-3 cm)
  • 1 foglio di gelatina (2 g), precedentemente ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
  • 35 g di burro a pezzi
  • 250 g di mascarpone
  • 20 g zucchero a velo
Cupcake
  • 160 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 2 pezzi di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 80 g di burro morbido a pezzi
  • 1 uovo
  • 120 g zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 120 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 80 g di mirtilli lavati ed asciugati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 9.3 g
Kalorie 2891 kJ / 691 kcal
Tłuszcz 49.8 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 54.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...