Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bärlauch-Öl
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 80 g Olivenöl
- 1 Zitrone, unbehandelt, klein, Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Bärlauch-Schupfnudeln
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- Wasser zum Kochen
- 800 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eigelb
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2401 kJ / 573 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30 min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1 Std. 40 Min
Bärlauch-Spaghetti
30 min
Spargel im Knusperteig mit zweierlei Dips
1h 10 min
Gebackene Holunderblüten
1j 30 menit
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45 Min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauchpaste
20 min
Bärlauch-Gnocchi mit Spinat und Cherry-Tomaten
1j 30 menit
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10 min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1 Std. 15 Min
Bärlauch-Faltenbrot
2j 30 menit