Fischfrikadellen mit Bärlauch-Zitronen-Crème-fraîche
TM6 TM5

Fischfrikadellen mit Bärlauch-Zitronen-Crème-fraîche

4.2 (198 ocen)

Składniki

Bärlauch-Zitronen-Crème-fraîche

  • 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
  • 2 Stängel Zitronenmelisse, abgezupft
  • 200 g Crème fraîche
  • ½ Zitrone, unbehandelt, klein, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
  • ¼ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 TL Honig
  • ½ TL Senf

Fischfrikadellen

  • 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
  • 1 Schalotte
  • 600 g Seelachsfilets, frisch oder TK, aufgetaut, in Stücken
  • 150 g Toastbrot, in Würfeln (2 cm)
  • ½ Zitrone, unbehandelt, klein, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
  • 2 Eier
  • 1 TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 20 g Senf
  • 2 EL Öl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1911 kJ / 457 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy