海鮮鍋燒炒麵
TM5 TM6

海鮮鍋燒炒麵

3.8 (6 ocen)

Składniki

  • 15 克 蒜頭
  • 15 克 油
  • 10 克 乾香菇 ,泡軟切片
  • 80 - 100 克 豬肉絲
  • 60 克 紅蘿蔔 ,去皮,切絲
  • 150 克 高湯
  • 15 克 醬油
  • ¼ 茶匙 鹽 (opcjonalnie)
  • 100 克 草蝦仁 ,開背去腸泥
  • 100 克 透抽 ,切圈
  • 80 克 小白菜 ,切段(約5公分)
  • 1 枝 新鮮紅辣椒 ,切圈 (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 130 克 鍋燒意麵 (約2顆)
  • 1 大匙 烏醋
  • 15 克 芹菜 ,取莖,切末

Wartości odżywcze
na 2 人份
Kalorie
3618.4 kJ / 626.4 kcal
Białko
54.4 g
Węglowodany
58.3 g
Tłuszcz
20.7 g
Tłuszcz nasycony
521.2 g
Błonnik
8.9 g
Sód
2587.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy