Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 2 tsp dried instant yeast
- 600 g strong white bread flour
- 300 g water, lukewarm
- 50 g oil
- ½ tsp sugar
- 2 tsp fine sea salt
Herb Butter
- 1 garlic clove
- 60 - 80 g onions, quartered, to taste
- 10 g fresh parsley leaves
- 10 g fresh basil leaves
- 120 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45 min
Butter
5 min
Parker Rolls
2h 20min
Pizza Dough
1 Std.
Milk Bread
2h 20min
Asian-style Rice with Eggs and Vegetables
30min
Pitta Bread
2 Std.
White Finger Rolls
3h 30 min
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Easter Cream Pastries
1h 15min
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45 min
Yoghurt Bread
2 Std.