Pineapple Upside Down Cake with Custard

Pineapple Upside Down Cake with Custard

4.6 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 slices

Składniki

Topping
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    50 g
  • light brown sugar
    80 g
  • tinned pineapple slices, in juice juice reserved
    5 - 6
  • glacé cherries
    8 - 12
Cake
  • unsalted butter diced
    150 g
  • light brown sugar
    150 g
  • self-raising flour
    150 g
  • medium eggs
    3
  • baking powder
    1 tsp
  • vanilla extract
    1 tsp
Custard
  • milk
    500 g
  • sugar
    50 g
  • cornflour
    15 g
  • medium egg
    1
  • vanilla extract
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 505 kcal / 2115 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 349 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...