
Urządzenia i Akcesoria
Pineapple Upside Down Cake with Custard
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 slices
Składniki
Topping
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
light brown sugar80 g
-
tinned pineapple slices, in juice juice reserved5 - 6
-
glacé cherries8 - 12
Cake
-
unsalted butter diced150 g
-
light brown sugar150 g
-
self-raising flour150 g
-
medium eggs3
-
baking powder1 tsp
-
vanilla extract1 tsp
Custard
-
milk500 g
-
sugar50 g
-
cornflour15 g
-
medium egg1
-
vanilla extract1 tsp
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
505 kcal /
2115 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
62 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Sód
349 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia