Urządzenia i Akcesoria
Pineapple Upside Down Cake with Custard
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 slices
Składniki
Topping
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
light brown sugar80 g
-
tinned pineapple slices, in juice juice reserved5 - 6
-
glacé cherries8 - 12
Cake
-
unsalted butter diced150 g
-
light brown sugar150 g
-
self-raising flour150 g
-
medium eggs3
-
baking powder1 tsp
-
vanilla extract1 tsp
Custard
-
milk500 g
-
sugar50 g
-
cornflour15 g
-
medium egg1
-
vanilla extract1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
349 mg
Białko
8 g
Kalorie
2115 kJ /
505 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Egg Custard Tarts
2h
Cherry Crumble Cake
1h 45min
Apple Cake
1h
Butterscotch Banana Sponge Pudding
1h 5min
Farmhouse Fruit Cake
1h 20min
Angela's Sticky Tea Bread
1h 30min
Carrot Cake
2h 30min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Scones
30min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Apple Crumble Cake
1h 10min