Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 80 g light brown sugar
- 5 - 6 tinned pineapple slices, in juice, juice reserved
- 8 - 12 glacé cherries
Cake
- 150 g unsalted butter, diced
- 150 g light brown sugar
- 150 g self-raising flour
- 3 medium eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla extract
Custard
- 500 g milk
- 50 g sugar
- 15 g cornflour
- 1 medium egg
- 1 tsp vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2115 kJ / 505 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 349 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Apple cake
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 Std. 10 Min
Madeira Cake
1h 30min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Farmhouse Fruit Cake
1h 20min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5min