Urządzenia i Akcesoria
Pineapple Upside Down Cake with Custard
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 slices
Składniki
Topping
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
light brown sugar80 g
-
tinned pineapple slices, in juice juice reserved5 - 6
-
glacé cherries8 - 12
Cake
-
unsalted butter diced150 g
-
light brown sugar150 g
-
self-raising flour150 g
-
medium eggs3
-
baking powder1 tsp
-
vanilla extract1 tsp
Custard
-
milk500 g
-
sugar50 g
-
cornflour15 g
-
medium egg1
-
vanilla extract1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
349 mg
Białko
8 g
Kalorie
2115 kJ /
505 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Brioche Berry Pudding
1 godz.
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min
Raspberry Cheesecake
3 godz. 25 min
Scones
30 min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 godz. 10 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min