Urządzenia i Akcesoria
Caramel Custard
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions
Składniki
-
granulated sugar250 g
-
whipping cream70 g
-
water30 g
-
unsalted butter cold, cut in 1 piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)30 g
-
lemon juice (see tip)1 tsp
-
milk1200 g
-
cornflour80 g
-
medium eggs2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1116 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seville Orange Curd
40 min
Egg Custard Tarts
2 godz.
Crème Pâtissière
15 min
Orange Burst Biscuits
2 godz. 10 min
Choux Pastry
2 godz.
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Soubise Sauce
30 min
Orange Sponge
2 godz.
Chocolate Sauce
5 min
Mini Iced Fingers
2 godz. 10 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Vanilla Custard
15 min