Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de camarones secos
- 1200 g de agua
- 150 g de zanahoria, en trozos
- 150 g de papa, en trozos
- 10 g de chiles guajillo, desvenados, sin tallo ni semillas (2 piezas)
- 200 g de jitomate, en trozos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de sal
- 5 g de epazote fresco (1 ramita)
- limones, en cuartos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 399.2 kJ / 95.4 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1781 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Chilaquiles divorciados
1h
Salsa roja de molcajete
10 min
Sopa de tortilla
40min
Pollo con mole verde
1h
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
25min
Pozole Rojo
1ч. 30 мин.
Esquites de feria
25min
Crema de chile poblano
25min