Caldo de camarón

Caldo de camarón

4.3 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 porciones

Składniki

  • 350 g de camarones secos
  • 1200 g de agua
  • 150 g de zanahoria en trozos
  • 150 g de papa en trozos
  • 10 g de chiles guajillo desvenados, sin tallo ni semillas (2 piezas)
  • 200 g de jitomate en trozos
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 20 g de aceite de oliva
  • 1 cucharada de sal
  • 5 g de epazote fresco (1 ramita)
  • limones en cuartos para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1781 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 399.2 kJ / 95.4 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...