Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de camarones secos
- 1200 g de agua
- 150 g de zanahoria, en trozos
- 150 g de papa, en trozos
- 10 g de chiles guajillo, desvenados, sin tallo ni semillas (2 piezas)
- 200 g de jitomate, en trozos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de sal
- 5 g de epazote fresco (1 ramita)
- limones, en cuartos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 399.2 kJ / 95.4 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1781 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 Min
Crema de chile poblano
25 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa verde cocida
30 min
Pozole Rojo
1h 30 min
Salsa de chile de árbol seco
20 min
Chiles en nogada
1h
Chicharrón en salsa verde
35min
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa roja de molcajete
10 min
Caldo de camarón
25 min
Chilaquiles divorciados
1h