Guiso de garbanzos con sepia y langostinos

Guiso de garbanzos con sepia y langostinos

4.8 1.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 3 diente de ajo
  • 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 1 cucharada colmada de pan rallado
  • 800 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 150 g de cebolla en trozos
  • 1 cucharada de pimentón
  • 400 g de sepia en trozos de 2 cm
  • ¼ de cucharadita de comino molido
  • 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
  • 1 hoja de laurel seca
  • 1 cucharadita de sal
  • 100 g de vino blanco
  • 500 g de caldo de pescado
  • 250 g de langostinos crudos medianos pelados (aprox. 18 unidades)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 922.4 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 1516 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 14.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...