Guiso de garbanzos con sepia y langostinos

Guiso de garbanzos con sepia y langostinos

4.8 1.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • diente de ajo
    3
  • de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
    4 ramitas
  • de pan rallado
    1 cucharada colmada
  • de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
    800 g
  • de aceite de oliva
    50 g
  • de cebolla en trozos
    150 g
  • de pimentón
    1 cucharada
  • de sepia en trozos de 2 cm
    400 g
  • de comino molido
    ¼ de cucharadita
  • pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
    1
  • hoja de laurel seca
    1
  • de sal
    1 cucharadita
  • de vino blanco
    100 g
  • de caldo de pescado
    500 g
  • de langostinos crudos medianos pelados (aprox. 18 unidades)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 363 kcal / 1516 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 28.5 g
Błonnik 14.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 922.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...