Torta di limone e mandorle

Torta di limone e mandorle

4.2 342 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

  • 170 g di farina tipo 00
  • 30 g di fecola di patate
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 200 g di mandorle pelate
  • 300 g di zucchero
  • 30 g di scorza di limone a pezzi (2 cm)
  • 200 g di burro morbido a pezzi
  • 5 uova
  • 110 g di succo di limone spremuto fresco
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 437 kcal / 1828 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...