Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 150 g sugar
- 200 g milk
- 35 g apricot jam
- 30 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 140 g plain flour
- 2 medium eggs
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp balsamic vinegar
- 1 pinch fine sea salt
Sauce
- 100 g single cream
- 70 g sugar
- ½ tsp vanilla extract
- 50 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261.6 kJ / 301.4 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1h 35 min
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Mealie bread
55 min
Malva Pudding
55 min
Biltong Scones
45min
Bunny Chow with Durban Curry
3 Std.
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 Std. 15 Min
Tin Can Mealie Bread
25 Min
Koeksisters
1 Std.
Malva pudding
50min
Buttermilk rusks
29h 25min
Milk Tart
8h 45min