Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 220 g plain flour, plus extra for rolling
- 170 g unsalted butter, diced (1 cm), then frozen
- 1 pinch fine sea salt
- 80 g water, cold
Sausagemeat Filling
- 150 g onions, quartered
- 450 g good quality pork sausagemeat
- 1 tsp dried mixed herbs
- 1 pinch ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 563 kJ / 135 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min
Shepherd's Pie
1h 40min
Shortcrust pastry
5 Min
Chocolate Tiffin
2 Std. 30 Min
Butterfly Cakes
1 Std.
Toad in the Hole
1 Std.
Anzac Biscuits
30min
Pork Stuffing Balls
1 godz. 5 min
Scones
30min
Rocky Road with Turkish Delight Pieces
2 Std. 20 Min
Red Onion Gravy
25 Min
Yorkshire Pudding
1 Std.