Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 220 g plain flour, plus extra for rolling
- 170 g unsalted butter, diced (1 cm), then frozen
- 1 pinch fine sea salt
- 80 g water, cold
Sausagemeat Filling
- 150 g onions, quartered
- 450 g good quality pork sausagemeat
- 1 tsp dried mixed herbs
- 1 pinch ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 563 kJ / 135 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Butterfly Cakes
1 Std.
Shepherd's Pie
1h 40min
Beef and Beer Pie
1h 40min
Christmas Pudding
14 Std. 30 Min
Pork Stuffing Balls
1 Std. 5 Min
Cauliflower Cheese
50min
Mini Minced Beef Pies with Steamed Vegetables
40min
Aussie Meat Pies
2 Std.
Chocolate Tiffin
2 godz. 30 min
Toad in the Hole
1 Std.
Yorkshire Pudding
1 Std.