Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 carota a pezzi (2 cm)
- 120 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 2 cucchiaini di paprika dolce
- 1 cucchiaino di timo secco
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di lenticchie rosse, secche
- 150 g di patate pelate, a tocchetti (1 cm)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1208.9 kJ / 288.8 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 101.5 mg
Alternatywne przepisy
Misir wat (Stufato di lenticchie)
35min
Zuppa di lenticchie e zucca
45min
Leek and tattie soup
40min
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45min
Zuppa speziata alle patate dolci e cavolo riccio
40min
Lenticchie all'indiana
35min
Insalata di ceci con salsa alle arachidi (vegan)
40min
Paté di lenticchie rosse al curry
4h 10min
Zuppa di zucca con ceci croccanti
1h 35min
Passato di lenticchie rosse e tonno
40min
Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco
30min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50min