Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 carota a pezzi (2 cm)
- 120 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 2 cucchiaini di paprika dolce
- 1 cucchiaino di timo secco
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 200 g di lenticchie rosse, secche
- 150 g di patate pelate, a tocchetti (1 cm)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1208.9 kJ / 288.8 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 101.5 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate dolci, lenticchie rosse e latte di cocco
30 min
Zuppa di bulgur e lenticchie rosse
1 Std.
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 min
Lenticchie all'indiana
35 Min
Hummus di fagioli e yogurt
15 Min
Paté di lenticchie rosse al curry
4h 10min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25min
Hummus
10 Min
Hummus
5 Min
Hummus alla barbabietola
10 Min
Curry di verdure con riso al lemon grass
1 godz. 15 min
Scones
30 min