Bazlama con Cacik (Pane con salsa al cetriolo)
TM6 TM5 TM31

Bazlama con Cacik (Pane con salsa al cetriolo)

4.8 (8 ocen)

Składniki

Cacik

  • 150 g di cetrioli pelati, senza semi a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 5 foglie di menta
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di yogurt greco

Bazlama

  • 130 g di acqua
  • 120 g di yogurt bianco
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 1 cucchiaino di miele
  • 400 g di farina tipo 0
  • 1 cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1544.2 kJ / 368.8 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
57.3 g
Tłuszcz
10.4 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Błonnik
2.3 g
Sód
53.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy