Wersje kompatybilne
Bazlama con Cacik (Pane con salsa al cetriolo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cacik
- 150 g di cetrioli pelati, senza semi a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 5 foglie di menta
- 1 pizzico di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di yogurt greco
Bazlama
- 130 g di acqua
- 120 g di yogurt bianco
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di miele
- 400 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1544.2 kJ / 368.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 53.1 mg
Alternatywne przepisy
Pita
4h
Tzatziki
20 Min
Sandwich al cetriolo
5h 30min
Lavash (pane armeno)
1 Std. 30 Min
Curry panang
45min
Chicken tikka
3 godz. 30 min
Panettone integrale con mirtilli
13h 10min
Naan al coriandolo
1h 15min
Mini brioche alle olive e pomodori secchi (vegan)
4 godz. 30 min
Marinatura allo yogurt piccante
15 Min
Panini al vapore con pulled pork
3 Std.
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1h