Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 75 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 160 g di farina manitoba
Terminare la preparazione
- 20 g di olio extravergine di oliva aromatizzato all'aglio (vedere consiglio 1)
- semi di papavero (opcjonalnie)
- ½ cipolla rossa tagliata a fettine sottili (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 5096 kJ / 1218 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 123.7 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makhmar (Focaccia marocchina)
2 Std. 20 Min
Focaccia libanese
3h 30min
Katmer (panini sfogliati turchi)
5sa 30 dk
Panini al curry e ricotta
2hod. 35min
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Corn bread (pane di mais)
1 godz. 30 min
Pai Bao (pane asiatico)
5sa 30 dk
Pagnotte turche
2 Std. 20 Min
Cheese naan
3h 5min
Pane Naan con cipolla e cumino
2 Std. 25 Min
Pita
4小时
Grissini torinesi
1h 35min