Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 Eier
- 100 g grüne Bohnen, frisch, in Stücken (3-4 cm)
- 1 Schalotte, halbiert
- 20 g Weissweinessig
- 1 - 2 TL Dijonsenf
- 40 g Olivenöl
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 2 Lattichsalate (nur Herzen) , in Stücke gezupft
- 2 Tomaten, geachtelt
- ½ grüne Peperoni, in dünnen Streifen
- 40 g schwarze Oliven, entkernt
- 1 Dose Thunfisch, naturell (Abtropfgewi. 140 g), abgetropft
- 8 Sardellenfilets in Öl, abgetropft (opcjonalnie)
- 4 Stängel Basilikum, frisch, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2036 kJ / 486 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 Std. 15 Min
Linsensalat
30 Min
Soupe de chalet (Freiburger Gemüsecremesuppe)
40 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Crostini mit Champignons und Fontina
35 Min
Weisse Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55min
Peperoni-Salat
20 Min
Sizilianischer Crevettensalat
40 Min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 Min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 Min
Griechischer Salat
25 Min
Udon-Nudeln mit Gemüse
40 Min