Salade niçoise

Salade niçoise

4.7 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Eier
    2
  • grüne Bohnen, frisch in Stücken (3-4 cm)
    100 g
  • Schalotte halbiert
    1
  • Weissweinessig
    20 g
  • Dijonsenf
    1 - 2 TL
  • Olivenöl
    40 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Lattichsalate (nur Herzen) , in Stücke gezupft
    2
  • Tomaten geachtelt
    2
  • grüne Peperoni in dünnen Streifen
    ½
  • Oliven, schwarz entsteint
    40 g
  • Thunfisch, aus der Dose, in Lake naturell (Abtropfgewi. 140 g), abgetropft
    1 Dose
  • Sardellenfilets in Öl (opcjonalnie) abgetropft
    8
  • Basilikum, frisch abgezupft
    4 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 2036 kJ / 486 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...