Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rote Zwiebeln, in dünnen Scheiben (1-2 mm)
- 30 - 40 g Rotweinessig, nach Geschmack
- 10 g Petersilie, frisch, ohne Stiele
- 50 g Olivenöl, nativ
- ½ Knoblauchzehe (opcjonalnie)
-
40
g Limettensaft, frisch gepresst,
lub 40 g Zitronensaft, frisch gepresst - ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 300 g Wasser
- 500 g Riesencrevetten, roh, geschält und entdarmt (ca. 1000 g Riesencrevetten mit Schale)
- Salz nach Geschmack
-
1
Limette, in Scheiben (2-3 mm)
lub 1 Zitrone, in Scheiben (2-3 mm) - 200 g Fenchelknolle, in dünnen Scheiben (1-2 mm)
- 400 g Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2h 20min
Roastbeef mit Mojo Verde und Frühkartoffeln
1 Std. 15 Min
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Getrüffeltes Entrecôte auf Cicorino rosso Risotto
50min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Coq au vin
2h
Salade niçoise
40 min
Knoblauch-Ingwer-Bohnen
20 min
Crevettencurry
35min
Grünes Poulet-Curry
55min
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min
Pennette mit Safran und Crevetten
30 min