![Scharfes Ingwer-Poulet Scharfes Ingwer-Poulet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/915A18C0-1CD5-46EB-8656-79B017517BF0/Derivates/f56d4342-433d-453e-a969-bb3e0c1e4e91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Knoblauchzehen
- 10 g roter Peperoncino, halbiert, entkernt
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben (1 mm)
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 800 g Pouletschenkel, ohne Haut, mit Knochen
- 30 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 30 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- 20 g Weisswein, trocken
- 10 g Basilikumblatt, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1595 kJ / 382 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad Thai mit Poulet
20min
Stroganoff
45p
Grünes Poulet-Curry
55p
Pouletcurry
35p
Boeuf Bourguignon
2 Std.
Thai-Nudelsuppe
35p
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2 Std.
Panang-Curry
45p
Schnelles Indian Butter Chicken
45p
Kokossuppe Tom Kha Gai
35p
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40p
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40p