Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Korianderblätter, frisch
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Tomaten, halbiert
- 60 g Öl
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- ¼ TL Chili, gemahlen
- 2 Nelken
- 2 Kardamomkapseln
- 20 g Mandeln, gemahlen
- 150 g Kokosmilch
- 150 g Vollrahm
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 30 g Butter
- 100 g Tintenfisch, ganz, mittelgross, nur die Tube, ausgenommen und in Streifen
- 12 Crevetten, roh, geschält, gross
- 100 g Kabeljaufilet, enthäutet, in Streifen (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokossuppe Tom Kha Gai
35min
Thai-Nudelsuppe
35min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Indisches Lammcurry
1h 30min
Lamm-Tajine mit Aprikosen und Honig
1h 30min
Beef-Chili mit Zitronenfeta
45 min
Fisch Curry
35min
Sizilianischer Crevettensalat
40 min
Crevettencurry
35min
Grünes Poulet-Curry
55min
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min
Crevettencurry mit Topinambur
45 min