Wersje kompatybilne
Lagane all'uovo con mosto cotto (Lagana chiapputa)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lagane all'uovo
- 400 g di farina di grano duro
- 4 uova grandi
- ½ cucchiaino di sale
Condimento
- 100 g di mandorle pelate
- 100 g di gherigli di noci
- 100 g di pane raffermo a pezzi
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- mosto cotto, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4714.3 kJ / 1126 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 152.7 g
- Tłuszcz
- 42.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 63 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata d'inverno alle castagne
1h 50 min
Crostata di carote e arance
1h 25min
Sweet sushi
2h
Monte bianco
1h
Biscotti dolci mandorle e cavolo riccio
1h
Frittelle di prugne
9 Std.
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2h
Pasta di mandorle
Brak ocen
Brownies raw al cioccolato, mirtilli e vaniglia
3 Std. 10 Min
Crumble di mele e ciliegie
1h
Fritto misto di verdure e baccalà
45min
Torta ricotta e pere
7 Std. 30 Min