Riñones al jerez

Riñones al jerez

4.6 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 300 g de agua
  • 30 g de vinagre de jerez
  • 1000 g de riñones de ternera limpios y cortados por la mitad
  • 1 - 2 cucharadas de sal gorda
  • 100 g de aceite de oliva
  • 500 g de cebolla en cuartos
  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 200 g de vino de Jerez seco
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 2 hojas de laurel secas (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 501 kcal / 2093 kJ
Białko 42.57 g
Tłuszcz 32.48 g
Węglowodany 9.15 g
Błonnik 2.28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...