![Riñones al jerez Riñones al jerez](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B421873C-CFB7-422B-A974-269E2FDB5FF2/Derivates/654823d1-c527-4895-accd-a65080044d4c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 30 g de vinagre de jerez
- 1000 g de riñones de ternera limpios y cortados por la mitad
- 1 - 2 cucharadas de sal gorda
- 100 g de aceite de oliva
- 500 g de cebolla en cuartos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 200 g de vino de Jerez seco
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 hojas de laurel secas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2093 kJ / 501 kcal
- Białko
- 42.57 g
- Węglowodany
- 9.15 g
- Tłuszcz
- 32.48 g
- Błonnik
- 2.28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldereta de cordero
50min
Mollejas de ternera con cebolletas
3 Std.
Riñones de ternera a la mostaza antigua
2 Std.
Rabo de ternera a la Maestranza
6h
Carrilleras de cerdo al vino tinto (Al vacío)
8h 45 min
Callos a la asturiana (Cocción lenta)
18 godz. 30 min
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50min
Callos a la madrileña
1 Std. 50 Min
Hígado encebollado al vino de Jerez
30min
Callos a la asturiana
1 godz. 20 min
Manitas de cerdo guisadas en salsa (Cocción lenta)
17h
Paté de higaditos de pollo
4hod. 15min