![Auberginen-Bulgur-Salat Auberginen-Bulgur-Salat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32401664-4DE0-4882-9B82-FFAA595C9186/Derivates/65ae8727-74a4-497b-9b15-7f628387933a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Aubergine, in Stücken
- 3 ½ TL Salz
- 350 g Bulgur, grob
- 850 g Wasser
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 140 g Orangensaft
- 120 g Erdnusscreme, fein
- 40 g Balsamico, hell
- 20 g Honig, flüssig
- ½ TL Pfeffer
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Anissamen
- 400 g gelbe Paprika, in Stücken
- 400 g Cherry-Tomaten, geviertelt
- 70 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa-Tabouleh
40 min
Bulgursalat mit Granatapfelkernen und Feta
50 min
Quinoa-Salat
35 min
Kichererbsen-Feta-Salat mit Datteldressing
40 min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 min
Quinoasalat mit Granatapfel und Kürbis
1 Std.
Gefüllte Auberginen mit Safran und Granatapfel
1 Std.
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2 Std. 45 Min
Kürbis-Taboulé
10min
Bulgur-Salat mit Rucola, Pfirsich und Avocado
35 min
Schwarzer Reissalat mit Erdbeeren und Feta
40 min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1 Std.