Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 1 belle clémentine non traitée, zeste râpé
- 40 g de beurre, coupé en dés
- 1 belle clémentine non traitée
- 600 g de lait
- 250 g de farine de froment
- 80 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de liqueur mandarine, type Mandarine Napoléon
- 1 pincée de sel
Le coulis
- 4 belles clémentines non traitées (2 pelées et coupées en tranches)
- 2 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 60 g de beurre, coupé en dés
- 50 g d'huile neutre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1420 kJ / 339 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux champignons et à la mimolette
1h 50min
Pizza aux blettes et au citron
25 Std. 50 Min
Crêpes suzette
2h 15 min
Poke bowl de colin et légumes verts (sous-vide)
1 Std. 15 Min
Pizza maraîchère au brebis
2j 5 menit
Saumon, cresson et fraîcheur de tomate (Eric Robert)
12 Std.
Crêpes sucrées ou salées
40 min
Crème brûlée à la bergamote
3 Std. 40 Min
Beignets tra-tra
2h 35 min
Velouté de cresson à la brousse
35 Min
Tiramisu sans cuisson
4 Std.
Gratin de chou-fleur, manchego et amandes
50 menit