Soupe de pommes de terre-champignons

Soupe de pommes de terre-champignons

4.5 35 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • de pommes de terre à chair farineuse pelées et coupées en morceaux
    400 g
  • de poireaux coupés en morceaux
    100 g
  • d'eau
    1000 g
  • de bouillon de légumes en pâte (végan)
    4 c. à café
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de champignons frais (chanterelles, cèpes, champignons de Paris) coupés en lamelles
    300 g
  • de crème à fouetter, végane (p. ex. crème de soja ou de noix de cajou)
    200 g
  • de sel selon les goûts
    1 - 1 ½ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu
    ½ c. à café
  • de vinaigre de vin blanc
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 218 kcal / 914 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...