Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Butter
- 300 g Randen, roh, geschält, in Würfeln (2 cm)
- 500 g Wasser
-
1
Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gemüsebouillon Paste - ½ TL Salz
- 1 Prise weisser Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 EL Weissweinessig
- 1 Prise Zucker
- 1 Prise Kümmel, gemahlen
- 150 g Rahm
-
4
TL Meerrettich, frisch
lub 4 TL Meerrettich-Rahm, aus dem Glas
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1091 kJ / 261 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 Min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min
Peperonicremesuppe
20 Min
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15 Min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)
50 Min
Eier-Tatar
35 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Randensalat
10 Min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 Min
Randen-Hummus
10 Min