Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 30 g Butter
- 500 g grüne Erbsen, gefroren
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 2 Stängel Minze, frisch, Blätter abgezupft
- 4 EL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50min
Kürbissuppe
35min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30min
Randen-Suppe
45 Min
Erbsen-Ingwer-Suppe, Zitronenlachs mit Brokkoli
1 godz.
Orangencouscous mit gedämpftem Lachs
35min
Blumenkohl-Couscous
10min
Tomatensuppe mit Quark
25min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust
40min
Gewürzte marokkanische Linsensuppe
40min
Erbsen-Crèmesuppe
40min