Rindsragout mit Erdäpfel-Karotten-Püree

Rindsragout mit Erdäpfel-Karotten-Püree

4.3 52 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (1,5 cm)
    700 g
  • Karotten in Stücken (1,5 cm)
    300 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Olivenöl
    30 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Beiried (siehe Tipp) in Stücken (2,5 cm)
    400 g
  • Wasser
    100 g
  • Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) zerbröselt
    1
    1 geh. TL Gewürzpaste für Rindsuppe
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Butter
    10 g
  • Milch
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Petersilienblätter grob gehackt, zur Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 404 kcal / 1695 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...