Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier (Größe M), kalt
- Wasser, zum Befüllen bis zur 1 l-Marke
- 2 Stängel Dill, frisch, Blättchen abgezupft
- 250 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Stücken
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
-
5
g Olivenöl, mit Zitronengeschmack
lub 5 g Olivenöl - 1 TL rosa Pfefferbeeren
- ½ TL Salz
- 3 reife Avocados
- 30 g Sprossen, frisch, z. B. Radieschensprossen
- 6 Scheiben Toastbrot, getoastet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 435 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leber Detox
5min
Marilleneis
15min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1h 5min
Ananassorbet
15min
Jakobsmuscheln sous-vide in Zitronenbuttersauce
1 Std. 10 Min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 Min
Salat mit Garnelen, Räucherlachs und Avocadocreme
20 min
Klassisches Beefsteak Tatar
30 Min
Ossobuco sous-vide
13 Std.
Lachstatar auf Avocadomus
15min
Apfelkren
40 Min
Thunfischaufstrich mit Avocado
10 min