Lachstatar mit Avocado und Ei

Lachstatar mit Avocado und Ei

4.5 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Eier (Größe M) kalt
    6
  • Wasser zum Befüllen bis zur 1 l-Marke
  • Dill, frisch Blättchen abgezupft
    2 Stängel
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Stücken
    250 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g
  • Olivenöl mit Zitronengeschmack
    5 g
    5 g Olivenöl
  • rosa Pfefferbeeren
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • reife Avocados
    3
  • Sprossen, frisch z. B. Radieschensprossen
    30 g
  • Toastbrot getoastet
    6 Scheiben

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 401 kcal / 1678 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 435 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...