Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quicheteig:
- 100 g Dinkelkörner
- 100 g Dinkelmehl Type 630
- 100 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
- Backerbsen oder Bohnen zum Blindbacken
Belag:
- 250 g Wasser
- 350 g Möhren, in 5 mm Scheiben
- 2 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint
- 20 g Olivenöl
- 12 Salbeiblätter, in feinen Streifen
- 100 g Sahne
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2469 kJ / 591 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15 min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1h
Paprika-Ricotta-Quiche
2h
Porreewähe
1h 15 min
Möhrenquiche
1h 30min
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20 min
Roggentarte mit roten Linsen
2h
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20 min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1h 30min