Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů slunečnicových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 50 gramů sezamových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 150 gramů lněných semínek
- 250 gramů pšenice, celých zrn
- 450 gramů vody
- 1 kostka droždí (42 gramů)
- 1 ½ čajové lžičky cukru
- 150 gramů hladké mouky
- ½ polévkové lžíce soli, plus 1 čajová lžička do vody na potření chleba
- 2 čajové lžičky kmínu, celého, plus 2 špetky do vody na potření chleba
- máslo cca 6 - 8 plátků
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 875 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 330 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bagety s vlašskými ořechy
1 godz. 45 min
Rýnský tmavý chléb
1 godz. 30 min
Celozrnné housky
2h
Žitné placky
2 godz. 10 min
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2 godz. 10 min
Špaldovo-mrkvový chléb
1h 40min
Jogurtové bulky se sezamem
1 godz. 30 min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min
Žitný chléb
3 Std. 50 Min
Špaldovo-pohankový chléb
1 godz. 30 min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min