Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů slunečnicových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 50 gramů sezamových semínek, plus 1 polévková lžíce do těsta
- 150 gramů lněných semínek
- 250 gramů pšenice, celých zrn
- 450 gramů vody
- 1 kostka droždí (42 gramů)
- 1 ½ čajové lžičky cukru
- 150 gramů hladké mouky
- ½ polévkové lžíce soli, plus 1 čajová lžička do vody na potření chleba
- 2 čajové lžičky kmínu, celého, plus 2 špetky do vody na potření chleba
- máslo cca 6 - 8 plátků
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 875 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 330 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min
Žitný chléb
3h 50min
Kváskový chléb
16h 30min
Jogurtové bulky se sezamem
1 Std. 30 Min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Rustikální chléb
2 Std.
Celozrnné housky
2 Std.
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2 Std. 10 Min
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Celozrnný chléb z páry
2 Std.
Bagety s vlašskými ořechy
1 Std. 45 Min