Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů krup, střední velikosti
- 1500 gramů vody
- 2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky vepřového sádla
- 2 - 3 stroužky česneku
- 80 gramů cibule, napůl
- 1000 gramů vepřového vývaru, nejlépe z ovaru
- 200 gramů prasečí krve, syrové
- 1 ½ polévkové lžíce sušené majoránky
- 1 špetka černého pepře, mletého
- 4 snítky čerstvé majoránky, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kmínová polévka s bramborami
30 min
Chlebová pivní polévka
30 min
Bramborové knedlíky
1h 50min
Chlebová polévka
25 min
Huspenina
2 godz. 25 min
Frankfurtská polévka
30 min
Gulášová polévka
1 godz. 5 min
Zelňačka
25 min
Dršťková polévka
1j
Česneková polévka
20 min
Domácí nudle (zavářka)
30 min
Moravské zelí
25 min