Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Příprava
- 300 gramů směsi ořechů, celých, např. vlašské, lískové, madle
- 1 kostka droždí, (42 gramů)
- 350 gramů vody
- 350 gramů polohrubé mouky
- 350 gramů hladké mouky
- 3 čajové lžičky mořské soli
- 60 gramů medu
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 881 kJ / 210 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Špaldové krekry
30 min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Sušenky ze slaného másla
1h
Chléb expres
45 min
Ciabatta s olivami a tymiánem
16 Std. 40 Min
Sýrové rolky á la Fornetti
45 min
Olivový chléb
3 Std. 50 Min
Turecký flatbread
2 Std. 10 Min
Rychlý chléb (Express pain complet)
1h 5min
Pivní chléb
3h 40min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Chléb
1h 40 min