Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepudding
- 900 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 45 g Zucker
Hefeteig für den Boden
- 120 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 Eigelb
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Prisen Salz
Quarkcreme
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 225 g Zucker
- 1000 g Quark, 40% Fett
- 4 Eier
- 1 Prise Salz
Guss und Fertigstellung
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 150 g Zucker
- 2 EL Speisestärke (10 g)
- Öl zum Bestreichen des Backpapiers
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Mohnstollen
26h
Quarkstollen
1 Std. 10 Min
Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher)
2h
Eierschecke
6 Std. 30 Min
Eierschecke
7 godz.
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 Std. 40 Min
Soljanka
45 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Riemchen-Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min