Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hirse
- 100 g Amaranth
- 50 g Reis
- 150 g Buchweizen
- 600 g Wasser
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl, glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
- 100 g Kastanienmehl
- 50 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
-
2
TL Johannisbrotkernmehl
lub 2 TL Guarkernmehl - 1 Pck. Trockenhefe
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 2 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Mais-Buchweizen-Brot
1 godz. 30 min
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Kürbiskernbrot
3h 30min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min
Vollkornbrot aus dem Varoma
2h
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min