Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
TM6 TM5

Dinkel-Buchweizenschrot-Brot

4.6 (399 ocen)

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • 600 g Dinkel
  • 200 g Buchweizen, ganz
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 750 g Wasser, lauwarm
  • 45 g Balsamico, dunkel
  • 40 g Pinienkerne
  • 40 g Sonnenblumenkerne und etwas mehr zum Bestreuen
  • 20 g Kürbiskerne und etwas mehr zum Bestreuen
  • 1 EL Salz
  • 1 TL Koriander, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
600 kJ / 143 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy