![Dinkel-Buchweizenschrot-Brot Dinkel-Buchweizenschrot-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D3F1AB1D-DEC2-4635-94AB-9E51F7528CC1/Derivates/3EE3981E-34CB-41B5-86E9-E06829C96EF8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 600 g Dinkel
- 200 g Buchweizen, ganz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 750 g Wasser, lauwarm
- 45 g Balsamico, dunkel
- 40 g Pinienkerne
- 40 g Sonnenblumenkerne und etwas mehr zum Bestreuen
- 20 g Kürbiskerne und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 EL Salz
- 1 TL Koriander, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 600 kJ / 143 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Vollwertbrot
2h 20min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min