Urządzenia i Akcesoria
Vollkorneck
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 godz.
45 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner150 g
-
Dinkelkorn150 g
-
Weizenkörner400 g
-
Wasser700 g
-
Backferment Spezial-Backferment (z.B. von Sekowa)1 ½ TL
-
Sonnenblumenkerne60 g
-
Salz3 gestr. TL
-
Weizenmehl50 g
-
Butter zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
2 g
Kalorie
248 kJ /
59 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
3 godz.
Sportler-Brot
3 godz. 50 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Sesambrot
2 godz.
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Graubrot
2 godz.