Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Roggenkörner
- 150 g Dinkelkorn
- 400 g Weizenkörner
- 700 g Wasser
- 1 ½ TL Backferment, Spezial-Backferment (z.B. von Sekowa)
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 3 gestr. TL Salz
- 50 g Weizenmehl
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 248 kJ / 59 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Dinkelbrot
1h 30min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Roggenmischbrot
1h 15 min
Fitnessbrot
1h 45min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50 min
Körnerbrot
1h 40min
Dunkles Landbrot
3h
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1h 10min
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15 min