Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di burro fuso freddo
- 150 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 4 tuorli
- 1 cucchiaio di acqua fredda
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 65 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao amaro in polvere + q.b.
- 500 g di latte intero caldo
- 4 albumi
- cioccolato fondente, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti cuore morbido al caramello
2 Std. 40 Min
Torta Sacher bianca
2 godz. 15 min
Madeleine con crema inglese alla vaniglia
1h
Tiramisù alle fragole e cioccolato bianco
1h 40min
Torta banane e cioccolato
4h 20min
Crema al cioccolato bianco con fragole
2 godz. 15 min
Torta cappuccino
2h
Biscotti farciti
1 Std. 50 Min
Crema chiboust
1h
Cheesecake alla ricotta
4 godz. 35 min
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2h
Torta cremosa al limone
2h 30min