Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di burro fuso freddo
- 150 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 4 tuorli
- 1 cucchiaio di acqua fredda
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 65 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao amaro in polvere + q.b.
- 500 g di latte intero caldo
- 4 albumi
- cioccolato fondente, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 753 kJ / 180 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al lime e ricotta
50min
Mini cheesecake alla banana
2 Std. 30 Min
Torta crema e cioccolato
1h 35 min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11h 20min
Danish layer cake
4 Std.
Sfogliatelle veloci alla ricotta
40 Min
Mousse alla vaniglia con granella di pistacchi
45min
Torta alla birra stout
3h 40min
Torta brulée
11h
Torta magica
4 Std.
Ciambella ricoperta al cioccolato
55 Min
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 godz.