Bärlauchknödel mit Tomatensugo
TM6 TM5

Bärlauchknödel mit Tomatensugo

4.5 (521 ocen)

Składniki

  • 2 altbackene Brötchen, in Stücken
  • 40 g Bärlauchblätter, frisch, ohne Stiele
  • 100 g Schalotten
  • 20 g Butter
  • 200 g körniger Frischkäse
  • 30 g Paniermehl
  • 3 Eier
  • 2 EL Speisestärke
  • 2 TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
  • 2 TL Zucker
  • 2 Spritzer Worcester-Sauce
  • 200 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1203 kJ / 288 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy