![Bärlauchknödel mit Tomatensugo Bärlauchknödel mit Tomatensugo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92c7a7e6-938d-4c85-8932-4eebad244cc0/Derivates/8e98c1ce-85aa-4dd4-acc8-f5c3a2137883.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 altbackene Brötchen, in Stücken
- 40 g Bärlauchblätter, frisch, ohne Stiele
- 100 g Schalotten
- 20 g Butter
- 200 g körniger Frischkäse
- 30 g Paniermehl
- 3 Eier
- 2 EL Speisestärke
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 2 TL Zucker
- 2 Spritzer Worcester-Sauce
- 200 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1203 kJ / 288 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Risotto
35 Min
Bärlauchöl
15 dk
Bärlauchcremesuppe
30min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 Min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 Min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 Min
Bärlauch-Rub
2h 10min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1ωρ. 15 λεπτ.
Bärlauchpaste
20 dk
Bärlauchsalz
27 Std. 25 Min
Bärlauch-Spaghetti
30min
Bärlauch-Tomaten-Pesto
5min