Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle

Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle

3.9 161 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Bergkäse mild (z.B. Stilfser), in Stücken
    200 g
  • Wasser und etwas mehr zum Kochen
    500 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (1 cm)
    250 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (2 cm)
    1 Bund
  • Öl
    1 EL
  • Eier (Kl. M)
    3
  • Milch
    160 g
  • Bärlauch grob geschnitten
    80 g
  • Mehl
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 586 kcal / 2452 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...