Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno zucca e cioccolato
- 50 g di amaretti
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi
- 200 g di polpa di zucca a pezzi (1 cm)
- 30 - 50 g di zucchero di canna, a piacere
- 1 tuorlo sbattuto + 1 cucchiaio di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Purè di zucca e patate
1h 30min
Super Ham-Burger
2 Std. 30 Min
Crema ai frutti rossi
20min
Cestini con crema alla zucca
2 Std.
Chicche di pane al pomodoro (senza lattosio)
1h 10min
Victoria sponge
1h 30min
Victoria sponge fragole e limone
4h 30min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 Std. 45 Min
Yogurt mousse cake all'arancia
17 godz. 20 min
Crêpes al radicchio e carciofi
1 godz. 50 min
Pizza con crema di zucca, scamorza affumicata e pancetta
3h 50min