Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliatelle
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di semola rimacinata di grano duro
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 4 uova
- ½ cucchiaino di sale
Salsa
- 50 g di gherigli di noci
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 100 g di latte
- 10 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe bianco in grani
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3184 kJ / 761 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Gnocchi di patate viola con salsa al pepe rosa (per 2 persone)
55min
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1 Std.
Spatzle con burrata e carciofi
50 Min
Flan al topinambur
40min
Menù: Crêpes primaverili, costolette di agnello alle erbe aromatiche e mousse al cioccolato (Bimby Friend)
1 Std. 10 Min
Panna cotta alle mandorle
6h 30min
Ravioli al cacao con ripieno di ricotta e noci
1 Std. 30 Min
Maltagliati di grano saraceno con salsa alle noci
50 Min
Pere al vino rosso
3h 20min
Pasta fresca al cacao
1 Std. 10 Min
Spatzle di cavoletti con speck
1 Std.