Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 1 ¼ TL Salz
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 2 Zwiebeln (ca. 130 g), halbiert
- 30 g Schweineschmalz
- 1 Dose Corned Beef (340 g)
- 100 g Gurkenwasser von den Cornichons
-
1
geh. TL selbst gemachte Gewürzpaste für Fleischbrühe
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 Glas Rote Bete, (Abtropfgew. 220 g), abgetropft
- 100 g Cornichons, in Stücken
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Kartoffelpüreeflocken (für Fertigpüree z. B. von Pfanni)
- Mehl zum Bemehlen
- 2 Eier, verquirlt
- 100 g Kartoffelpüreeflocken (für Fertigpüree z.B. von Pfanni)
- Rapsöl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3399 kJ / 812 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Biff a la Lindström mit schwedischen Kartoffeln
1h 15min
Mediterraner Hähnchen-Pie
50 min
Gebackenes Lachs-Sashimi mit Spargel und Sesamcreme
30 Min
Mayonnaise
5min
Gewürzpaste für Fischbrühe
40 Min
Würzige Fleischbällchen mit chinesischen Gemüse-Nudeln
1 Std. 20 Min
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 min
Gedämpfte Hähnchen-Bällchen
50 min
Geflügellebercreme
5 Std. 30 Min
Boboti (pikant gewürzter Hackbraten)
1 Std. 10 Min
Albondigas (Hackbällchen)
30 Min
Hühnerfrikassee
1 Std. 20 Min