Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cucharadas de aceite de oliva
- 2 ramitas de albahaca, fresca, sólo las hojas
- 1 cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta molida
- 350 g de cebolla, en trozos
- 400 g de jitomate, en trozos
- 500 g de papa, en trozos
- 2 cubos de caldo
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 554 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40min
Sopa de brócoli
15min
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Crema de espinacas con nuez
20min
Crema de zanahoria y jengibre
55min
Crema de elote
20min
Sopa de poro y papa
30 min
Sopa de zanahoria y espinacas
35min
Sopa de apio
50min
Crema de flor de calabaza
30 min
Sopa de poro y papa
40min
Crema de elote y estragón
1 godz.