Urządzenia i Akcesoria
Französische Zwiebelsuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Emmentaler in Stücken200 g
Fleischbrühe
-
Rinderknochen in Stücken (siehe Tipp)500 g
-
Zwiebeln geviertelt100 g
-
Knollensellerie in Stücken100 g
-
Porree in Stücken100 g
-
gemischte Kräuter, frisch (z. B. Thymian, Rosmarin, Lorbeer)1 Bund
-
Wasser1550 g
-
Pfeffer½ TL
-
Nelken2
Zwiebelsuppe
-
Butter in Stücken50 g
-
500 g rote Zwiebeln, in Ringen (1 cm)Zwiebeln in Ringen (1 cm)500 g
-
Salz2 TL
-
Baguette6 - 12 Scheiben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
1896 kJ /
454 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® TM6
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Semmelfülle
1 godz. 10 min
Saibling | Backteig | Brennnessel | Leindotter
45 min
Dotterravioli | Spinat | Trüffel
5 godz. 10 min
Zwiebelsuppe
1 godz.
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40 min
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 godz.
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 godz.
Waldviertler Knödel
1 godz.
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 godz. 10 min
Zwiebelsuppe
50 min
Cumberland-Senf-Sauce
1 godz. 15 min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1 godz. 15 min