Apfel-Quitten-Blechkuchen

Apfel-Quitten-Blechkuchen

4.5 102 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Mehl
    500 g
  • Zucker
    180 g
  • Eier
    2
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Sahne
    600 g
  • Milch
    300 g
  • Zucker
    120 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 ½ Pck.
  • Äpfel, säuerlich geschält, geachtelt, entkernt (ca. 750 g)
    5
  • Quitten geschält, geachtelt, entkernt (ca. 900 g)
    5

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 329 kcal / 1378 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...