Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Quitten-Blechkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mehl500 g
-
Zucker180 g
-
Eier2
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Sahne600 g
-
Milch300 g
-
Zucker120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Vanillepuddingpulver1 ½ Pck.
-
Äpfel, säuerlich geschält, geachtelt, entkernt (ca. 750 g)5
-
Quitten geschält, geachtelt, entkernt (ca. 900 g)5
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1378 kJ /
329 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bitte mit Quitte!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quitten-Tarte
50 Min
Kürbis-Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 10 Min
Quittenkonfekt
1 Std. 25 Min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Mandel-Quitten-Muffins
1 Std. 35 Min
Kürbis-Quitten-Aufstrich
15 Min
Ingwer-Quitten-Streusel
1 Std. 5 Min
Quitten-Cranberry-Strudel
1 Std. 10 Min
Gedeckter Quittenkuchen
3 Std. 30 Min
Quitten-Orangen-Eis
8 Std. 40 Min
Quitten-Tarte-Tatin
2 Std.
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 Min