![Apfel-Quitten-Blechkuchen Apfel-Quitten-Blechkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5FC45F8B-F13D-4764-9AF1-C4DD5DF350A3/Derivates/22B096AF-5990-429F-83B3-EC72EB2F08DF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Mehl
- 180 g Zucker
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 600 g Sahne
- 300 g Milch
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 ½ Pck. Vanillepuddingpulver
- 5 Äpfel, säuerlich, geschält, geachtelt, entkernt (ca. 750 g)
- 5 Quitten, geschält, geachtelt, entkernt (ca. 900 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1378 kJ / 329 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougateis mit Quittenkompott
12 Std.
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5min
Quittenkonfekt
1 godz. 25 min
Gedeckter Quittenkuchen
3 Std. 30 Min
Mandel-Quitten-Muffins
1 godz. 35 min
Quitten-Tarte-Tatin
2 Std.
Mirabellen-Blechkuchen
1h 30min
Aprikosen-Muffins
45 min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30min