Cake aux pépites de chocolat et aux abricots

Cake aux pépites de chocolat et aux abricots

4.0 132 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 parts

Składniki

  • 100 g de chocolat noir à pâtisser, cassé en morceaux
  • 150 g d'abricots secs dénoyautés moelleux et coupés en deux
  • 240 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 150 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 120 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 1 sachet de levure chimique
  • 70 g de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5 g
Kalorie 1496 kJ / 360 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...