Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Roggenkörner
- 45 g Bärlauchblätter, frisch, ohne Stiele, in feinen Streifen
- 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Zucker
- 360 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Worcester-Sauce
- 1 TL Sauerteig-Extrakt (z.B. von Alnatura)
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 639 kJ / 153 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauchsalz
27u. 25min
Bärlauch-Rub
2 godz. 10 min
Brennnesselfladen mit Schafkäse
2 godz. 20 min
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35 min.
Bärlauchpaste
20 min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1 Std. 50 Min
Bärlauch-Faltenbrot
2h 30min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14h
Bierbrot
2h
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1h
Baguette Rustica
4h 20min