Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Mehl
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 250 g Wasser
- ½ TL Zucker
- ½ TL Salz
- 250 g Sauerkraut, abgetropft und ausgedrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3635 kJ / 868 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 180 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 15.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kerniger Brotaufstrich
5 min
Tomatenbrot
1h 35min
Blumenkohl-Aufstrich
30 Min
Bierbrot
2h
Kartoffel-Gewürz-Brot
1h 30min
Burgunderbrot
4 Std. 30 Min
Apfel-Zwiebel-Brot
2h 20min
Zwiebelzwirbel
35 min
Zwiebelbaguettes
16 Std.
Rosmarin-Thymian-Chips
2h
Champignon-Quark-Aufstrich
15min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.