Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Dinkelkörner
- 110 g Wasser
- 250 g Weißwein, trocken
- 1 TL Honig
- 30 g frische Germ, zerbröselt
- 300 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 100 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Brennnesselblätter, in Streifen, etwas mehr zum Dekorieren
- 100 g Feta, in grobe Stücke zerbröselt
- 1 TL Schwarzkümmelsamen, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 7090 kJ / 1694 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 205 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 26 g
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Röggelchen
48 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1h 50min
Topinambur-Dinkel-Brot
4h 30min
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1 godz.
Grünkernbrötchen
10 godz.
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 Min
Grünkernaufstrich
20 Min
Brennnesselbutter
1h 20min
Grünkohlaufstrich
30 Min
Bärlauchpaste
20 Min