Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Dinkelkörner
- 110 g Wasser
- 250 g Weißwein, trocken
- 1 TL Honig
- 30 g frische Germ, zerbröselt
- 300 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 100 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Brennnesselblätter, in Streifen, etwas mehr zum Dekorieren
- 100 g Feta, in grobe Stücke zerbröselt
- 1 TL Schwarzkümmelsamen, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 7090 kJ / 1694 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 205 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 26 g
Alternatywne przepisy
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1小时
Bärlauch-Röggelchen
48u.
Sauerkraut-Stangenbrot
2 Std.
Bärlauch-Rub
2小时 10 分钟
Radieschenblättersuppe
40min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40min
Pastinaken-Salbei-Sticks
40min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1 Std. 50 Min
Mandelbaguette
2 Std. 40 Min
Bärlauchmuffins
1 Std. 10 Min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 Min
Topinambur-Dinkel-Brot
4 Std. 30 Min